Natuurlijk mooi…

Ontdekken van natuur en cultuur

De karakteristieke Rheezerbrink stamt uit de vroege middeleeuwen en is met de omringende rietgedekte boerderijen en schuren een beschermd dorpsgezicht. Het dorp zelf telt iets meer dan 300 inwoners en ligt op circa 5 km van de stad Hardenberg. Vanaf het terras van onze heerlijke theetuin kun je de Vecht al zien kronkelen door het landschap. Je krijgt meteen zin om je verder onder te dompelen in dit authentiek stukje Vechtdal.

b&b aan de vecht
Vechtdalboek, het Vechtdal familie recepten boek, waterbuffels van Buffelfarm Kelder in Radewijk

Natuurliefhebbers vallen hier van de ene in de andere verbazing. Grote zandverstuivingen, de Rheezerbelten, worden afgewisseld door bossen, prachtige heide en weilanden met grazende hooglanders en de mooiste wilde weidebloemen. Liever wandelen met wat hoogte en mooie uitzichten? Op een steenworp afstand zijn de natuurgebieden Lemelerberg, Archemerberg en Besthmenerberg te vinden.

Cultuur en uit eten in de omgeving

Behalve het afwisselende landschap maakt ook de rijke cultuurhistorie indruk. Met ruim een half uur rijden ben je in Hanzesteden Zwolle, Kampen of Deventer. Zwolle heeft culturele mustsees als
Museum De Fundatie en een boekhandel in een kerk, Waanders in de Broeren. Verder zijn kunststadje Ootmarsum en Landgoed Vilsteren ook aanraders voor een uitstapje. Shoppen kan heel goed in Zwolle, Enschede of Hardenberg. Om de dag goed af te sluiten in de nabije omgeving adviseren wij Restaurant de Rheezerbelten of Amused Food&Wine voor een avondje culinair genieten.

Natuurlijk…wandelen en fietsen

Rheeze ligt aan de Pieterpad etappe van Hardenberg naar Ommen. Een mooi rondje van ca. 13 km is de populaire Rondom Rheezewandeling. Ook de dichtbijgelegen recreatieplas de Oldemeyer is heerlijk voor een frisse neus. Wij adviseren ook graag over mooie fietsroutes. Of je nu met een pontje wil, de Duitse grens over (LF 16) of een andere fietsroute, veel is mogelijk. Geen fietsen tot je beschikking? Informeer naar onze mogelijkheden. Lees ook onze blogs met wandel- of fietsinspiratie.

Rheezerkamer

Beschikbaar
Bezet
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Boek hier uw overnachting(en) inclusief diner-arrangement.
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De Rheezerkamer Nieuwsbrief

We sturen onze nieuwsbrief in het Nederlands en in het Duits. Geef hieronder aan welke taal voor u van toepassing is.