14 jan Recept Raw Snackrepen
Van deze snackrepen word je erg blij als je ze in je handtas hebt! Deze reep is zoet, zit vol gezonde ingrediënten en vult enorm. Dus na dit verantwoorde tussendoortje kun je er weer even tegen aan. Er gaan aardig wat ingrediënten in, maar dan heb je er ook meteen 20 stuks die je verspreid over 2 weken kunt snacken…hieronder tref je de bereiding en het boodschappenlijstje aan:
Bereidingstijd: ca. 85 minuten.
Bereiding:
Doe driekwart van de ingrediënten tot en met de lucumapoeder in je keukenmachine. Voeg daaraan de kokosolie, de dadels, vijgen, rozijnen en de appelstroop toe en mix alles tot het aan elkaar plakt. Voeg nog wat meer kokosolie en dadels toe als het mengsel te droog is. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar. Spreid het mengsel in een gelijkmatige laag uit in een lage schaal van ca. 20 x 20 cm. Bestrooi het evt. met kokosrasp en zet de schaal minimaal een uur in de koelkast. Snijd het vierkant daarna in kleine repen.
Boodschappenlijstje:
– 250 g walnoten
– 50 g gemalen lijnzaad
– 50 g hennepzaden
– 100 g cacaonibs
– 50 g kokosrasp
– 100 g zonnebloempitten
– 100 g chiazaad
– 75 g witte moerbeien
– 2 TL lucumapoeder
– 3 EL gesmolten kokosolie
– 350 g dadels, pitten verwijderd
– 8 vijgen
– 100 g rozijnen
– 3 EL appelstroop