‘Rheezer Kamer’ Pieterpad wandeltip van Route.nl!

‘Rheezer Kamer’ Pieterpad wandeltip van Route.nl!

Vechtdaletappe Pieterpad van Hardenberg naar Ommen
Deze wandeling tussen Hardenberg en Ommen vormt het tweede deel van een meerdaagse wandeling over het Vechtdaltraject. Het gehele traject neemt je mee van Coevorden naar Ommen en deze route volgt een deel van het Pieterpad, de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. Tijdens deze wandeltocht kun je genieten van de rust, ruimte en aandacht aan de oevers van de Vecht tussen Hardenberg en Ommen.

B&B De Rheezer Kamer Thee- en Koffiehuis
Het startpunt van deze route is treinstation Hardenberg. Vanuit hier wandel je langs de Vecht naar het idyllische monumentedorp Rheeze. Behoefte aan een pauze? Dan kun je neerstrijken bij B&B De Rheezer Kamer Thee- en Koffiehuis. Geniet hier van een kopje koffie of thee en een stukje huisgemaakte taart op het terras en ga daarna weer vol nieuwe energie op pad. Ook kun je hier overnachten in de stijlvolle B&B.

De kunstige vistrappen van Junne
Richting Ommen kom je langs de vistrappen in de buurt van Junne. Dit is een omleiding om de stuw bij Junne en Diffelen heen die vissen de mogelijkheid geeft om de rivier op en af te zwemmen vanuit de stuw. Vóór de aanleg van deze vistrappen kwamen vissen regelmatig vast te zitten in het water van de stuw. De vissen kunnen nu dus vrij rondzwemmen rond de stuw en de vistrappen zien er ook nog eens bijzonder uit.

Landgoed Het Laer

Via Junne zet je vervolgens koers naar Ommen. Vlak voordat je het eindpunt van de route bereikt, wandel je langs Landgoed Het Laer. Op dit landgoed staat een oude havezate die door de eeuwen heen prachtig is verbouwd en gerenoveerd. Uiteindelijk kom je uit bij treinstation Ommen, waar je in de trein kunt stappen om terug naar huis te reizen of je kunt het Pieterpad natuurlijk ook richting zuiden vervolgen.

Snel boeken!

Check alle ins & outs van deze Pieterpad etappe en boek je overnachting alvast bij B&B De Rheezer Kamer of kom ‘en route’ een heerlijke koffie of thee drinken met ambachtelijk lekkers in onze koffiekamer en bij mooi weer in de theetuin. Zet de wandelschoenen alvast maar klaar!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De Rheezerkamer Nieuwsbrief

We sturen onze nieuwsbrief in het Nederlands en in het Duits. Geef hieronder aan welke taal voor u van toepassing is.