Wandelinspiratie | Pieterpad en Vechtdalrondjes

Wandelinspiratie | Pieterpad en Vechtdalrondjes

Wandelen | Van Pieterpad tot Engbertsdijkvenen en het idyllische Reestdal
Rheeze ligt als prachtig beschermd brinkdorp met rietgedekte boerderijen aan de Pieterpad Etappe van Hardenberg naar Ommen. Tijdens het wandelen passeer je de ene keer de kronkelende Vecht en dan weer door bossen met jeneverbes of je staat oog in oog met de Vechtdal Hooglanders. Het landschap is heel divers, van coulissenlandschap tot vlinders en prachtige weidebloemen zorgen voor veel variatie.  Andere wandeltips in de omgeving zijn – naast recreatieplas De Oldemeyer – het natuurgebied Engbertsdijkvenen op de grens met Twente en het Reestdal bij Avereest. Naast de Pieterpadetappe is er ook het Vechtdalpad in de serie lange afstands wandelpaden.

Rondom Rheezewandeling, Lemelerberg en wandelen met de boswachter
In de omgeving van Hardenberg en Rheeze zijn er tal van wandelrondjes en -routes. Zo is er de Rondom Rheeze wandeling, een en al afwisseling tijdens een ruim 13 km lange route. Variatie door bos, heide, vijvers en zandverstuivingen, de Rheezerbelten en met Rheeze als kers op de taart. Vanaf de hoge duinen heb je en weids uitzicht over het Vechtdal. Ook de Engelandse Boswandeling en wandelen met de boswachter zijn aanraders. Liefhebbers van echte hoogten en vergezichten moeten beslist de Bergenroute op de Lemelerberg gaan wandelen. Deze route van 12 km is ooit als mooiste wandelroute van Te Voet uitgeroepen.

Koffie- en lunchtentjes om onderweg op te laden
We raden echt aan om goed voorbereid op pad te gaan. Als je uit bovenstaand lijstje hebt gekozen dan is het handig om van te voren te kijken of er tijdens de wandelroute een koffiestop of horecafaciliteit te vinden is. Of ga goed van start en begin de wandeling bij een geschikte locatie. Behalve onze koffiekamer en theetuin Café August in Rheeze zijn er rond Ommen, Hardenberg, Gramsbergen en Lemele diverse suggesties. Langs de Vecht in hartje Hardenberg en Ommen zijn er tal van horeca uitspanningen en terrassen. Aan de voet van de Lemelerberg zit een restaurant en theehuis.  Liever je eigen route uitstippelen?  Dat is prima mogelijk met de routeplanner. Genoeg inspiratie, zoek een wandelmaatje en ga heerlijk op stap in onze natuurrijke omgeving. Neem ook een kijkje bij de wandelroutes van Komoot.Rheezerkamer

Beschikbaar
Bezet
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Boek hier uw overnachting(en) inclusief diner-arrangement.

Wij houden u graag op de hoogte

*dient ingevuld te zijn
Activiteiten van De Rheezerkamer

Vink onderstaand checkbox aan en we houden u op de hoogte.

De Rheezer Kamer gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om periodiek (maximaal 1 keer per week) een nieuwsbrief per mail te versturen. Door hieronder een vinkje te plaatsen achter Email geeft u hiervoor toestemming:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@derheezerkamer.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De Rheezerkamer Nieuwsbrief

We sturen onze nieuwsbrief in het Nederlands en in het Duits. Geef hieronder aan welke taal voor u van toepassing is.