Inspiratie door kunstschilder Gea Slotman

Inspiratie door kunstschilder Gea Slotman

Wij van de Rheezer Kamer raken steeds weer geïnspireerd door de activiteiten van kunstenares Gea Slotman. Niet alleen door de prachtige verstilde schilderen met thema’s als koeien, landschappen, bloemen en vogels. Ook door de workshops die wij samen bij de Rheezer Kamer organiseren van tijd tot tijd. Het interieur van onze B&B krijgt door de schilderijen een prachtige uitstraling…

Over Kunstschilder Gea Slotman
Kunstschilder Gea Slotman (1966, Ommen) is geïntrigeerd door matte kleuren, door vorm, door compositie en zet het in een bepaalde sfeer met verf op doek of op hout. “Wat ik zie, vereenvoudig ik meestal naar verstild half abstract werk. Het moet mijn vertaling zijn van waar ik door geraakt ben. En geen nietszeggend mooi plaatje.” “Zoals die echte Hollandse knotwilgen, het liefst in een mistig landschap. Prachtig vind ik die. De vormen en krommingen van de bomen, en hoe ze op rij in het landschap staan. Je kunt er tientallen verschillende werken van maken. Ik houd van minimale composities, de kracht van simpelheid. Less is more.”


Verstilling in ‘Zee, water, wolken, mooie luchten en het Wad’
De laatste tijd is Gea veel bezig met het Wad. “Zee, water en wolken, mooie luchten. En ook weer die verstilling.” Ook vindt ze(wilde) bloemen, bloesems, bloemschermen en bollenvelden mooi. “Het liefst als alles nog in de knop zit en bijna openspringt. Dat doet echt iets met mij. De vormen, de kleuren, de variatie. De wiskundige precisie, er wijkt geen bloem af. Die zijn door een ontwerper gemaakt, denk ik. Ik word geraakt door ijle voorjaarsluchten of een blauwgrijze nazomerlucht boven mistig groen wad of weiland. Inspiratie vind ik overal. Ik let er niet speciaal op, het gebeurt gewoon. Voor mij is het een manier van leven. Ik heb dat niet alleen met natuur, maar met alles wat ik tegen kom. Heerlijk.”

Werk en ins&outs van Gea Slotman
Geïnteresseerd in werk van kunstenares Gea Slotman? Neem een kijkje op haar website. Ander werk is te koop via:
– Galerie ARTACASA, Kerkstraat 411, 1017 HX Amsterdam
– B & B De Rheezer Kamer, Rheezerbrink 5, 7794 RG Rheeze

Voor informatie, meer werk en/of opdrachten:

Gea Slotman | http://geaslotman.nl | Ommen, Overijssel | info@geaslotman.nl | M : 06 25 15 79 11Rheezerkamer

Beschikbaar
Bezet
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Boek hier uw overnachting(en) inclusief diner-arrangement.

Wij houden u graag op de hoogte

*dient ingevuld te zijn
Activiteiten van De Rheezerkamer

Vink onderstaand checkbox aan en we houden u op de hoogte.

De Rheezer Kamer gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om periodiek (maximaal 1 keer per week) een nieuwsbrief per mail te versturen. Door hieronder een vinkje te plaatsen achter Email geeft u hiervoor toestemming:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@derheezerkamer.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De Rheezerkamer Nieuwsbrief

We sturen onze nieuwsbrief in het Nederlands en in het Duits. Geef hieronder aan welke taal voor u van toepassing is.